Decembrie `89

În Decembrie 1989, mii de oameni şi-au pierdut viaţa ca să ne facă nouă viaţa mai uşoară. Au prins curaj să ia atitudine împotriva unui tiran, au ieşit şi au ramas în stradă să lupte pentru LIBERTATE. Pentru acest simplu fapt ei merită respectul nostru etern. Aş spune că au ştiut să „rămână uniţi ca degete unei singure mâini strâns într-un pumn care să lovească, să dea o ripostă fermă oricărui agresor de oriunde ar veni”, dar asta ar însemna să-l citez pe Iliescu şi mi-e sincer scârbă.

La fiecare sfârşit de an, toate posturile TV încep să transmită imagini de arhiva din Timişoara, Bucureşti, Craiova, toate oraşele mari ale ţării în care lumea a ieşit în stradă, imagini cu procesul şi executia Ceauşeştilor, etc.

Aceleaşi interviuri, aceleaşi feţe ale lui Iliescu, Roman, Dinescu, etc care afirmă cât de brav a fost neamul românesc împotriva „teroriştilor”. OK, asta spun ei, dar adevărul care e?

Spre ruşinea mea trebuie să recunosc că până anul trecut nu m-a interesat foarte mult subiectul, pentru că e unul din evenimentele istoriei care este povestit în 1000 de moduri de 1000 de persoane diferite. Dar anul trecut mi-am schimbat puţin punctul de vedere şi am început să caut pe youtube filmuleţe şi să caut în general date despre ceea ce s-a întâmplat atunci. Şi toate astea au pornit de la un fapt relativ banal. Astă iarnă mă dusesem să-mi iau prietena de-acasă şi în timp ce aşteptam ca ea să se îmbrace, tatăl ei a început să-mi povestească. Un om simplu, nu un parlamentar, nu un milionar cu legitimaţie de revoluţionar în mână, pur şi simplu un om simplu. Mi-a povestit cum el lucra la o fabrica, iar în zilele acelea de după arestarea dictatorului, a fost chemat la Bucureşti alături de toţi colegii săi, li s-au dat arme în mana, uniforme negre, fără nici un fel de însemn tricolor şi li s-a deschis uşa la dubă. La nici 30 de secunde dupa ce au ieşit, soldaţii au început să tragă asupra lor. S-au tras mii de gloanţe de către români spre români! „Era un ger care îţi intra în oase şi singura căldură pe care o simţeam era de la mitraliera care se încingea când trăgeam” … o fraza care mi-a rămas intipărită în cap… Aşă că data viitoare ar fi bine să te gândeşti de 2 ori înainte sa te mai lauzi că îţi cunoşti ţara şi istoria ei.

Pentru mai multe informaţii intră pe http://www.eroiinumor.ro/

Anunțuri

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

One response to “Decembrie `89

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: