Suspensorul Băicoi – Dinamo

Un reportaj de la un meci fantastic ce ar fi putut să aibă loc în Cupa României:

Înainte de meci, la vestiare, Cornel Dinu le ţine dinamoviştilor obişnuitul său discurs motivaţional. Jumătate din jucători încep să plângă şi nu mai pot fi recuperaţi în timp util, cealaltă jumătate a adormit. Chiar şi aşa, sarcina lui Rednic de a stabili primul unsprezece este deosebit de grea. Bratu răbufneşte: „Puriule, de fiecare dată când începi „În Oceanul Pacific” de la mine, io ramân mereu pe tuşă!”.
Echipele sunt pe gazon. Zicu ia o acţiune pe cont propriu, driblează tot în calea sa şi ajunge în faţa portii! Fantastic, înscrie!!! Arbitrul îi cheamă apoi pe cei doi căpitani la centru să dea cu banul.

Începe meciul.

Băicoiul se aruncă în atac. Vali Năstase încearcă o alunecare, dar, obişnuit cu raftingul, se opreşte la vestiare, unde Cornel Dinu continuă să le insufle curaj băieţilor. Rednic profită de ocazie şi îl schimbă pe Năstase, să mai joace şi rezervele.

Minutul 17. Zicu ia o acţiune pe cont propriu, driblează totul în calea sa şi ajunge în faţa porţii. Paznicii îi atrag însă atenţia că nu poate să iasa cu mingea din stadion.

Minutul 23. Fanii dinamovişti joacă baza cu jandarmii. E 1-0 pentru ei. Jandarmii au cerut time-out pentru a-şi reface strategia.

Minutul 34. Rednic are o idee genială. Din păcate, nu mai poate face decât două schimbări.

Minutul 38. Fotbaliştii suspensoreni înscriu. Vedeta locală, Gâgu, alintat şi Băicoinho, l-a trimis după ţigări pe Lobonţ. Lobonţ s-a dus.

Minutul 39. Acţionarii organizează o şedinţă în spatele băncii lui Rednic. Neţoiu desenează planul contraofensivei. Se votează schimbările în plen. Opriţa este ales de conclavul acţionarial drept următoarea schimbare.

Pauză.

Jucătorii dinamovişti preferă să rămână pe gazon, deoarece în vestiar Cornel Dinu îşi continuă speech-ul. Conclavul acţionarial propune trecerea la cod roşu. I se pune în vedere lui Rednic să-l introducă în repriza a doua pe Borcea în teren. Rednic are o criza de râs şi este demis. Este adus Dinu de la vestiar şi instalat antrenor. Dinu începe să-i ofere indicaţii lui Opriţa.

Minutul 46. Borcea este aruncat în luptă. Stadionul are o criză de râs.

Minutul 56. Pulhac priveşte cu tristeţe mingea care trece pe lângă el… Oftează şi este bătut consolator pe umăr de Moţi… Dinu intervine de pe margine: ”Nu te lăsa căzut la periferia fiinţei fotbalistice. Dezolanţa cioraniană şi frustrarea freudiană nu-şi au locul în acest spaţiu, în ultimă instanţă hedonistic”. Renăscut, Pulhac atacă magistral tibia unui băicoian. Care cedează.

Minutul 63. Dinu termină indicaţiile pentru Opriţa. Acesta începe să dea ture de stadion.

Minutul 67. Borcea ia o acţiune pe cont propriu, dar ceilalţi acţionari îl acuză că vrea pachetul majoritar. Este scos de pe teren şi este chemat Opriţa. Opriţa nu aude.

Minutul 72. Piţurcă urmăreşte impasibil din tribună desfăşurarea meciului. E liniştit. Alexandru, fiul lui drag, ajuns între timp la Suspensorul, nu s-a accidentat nici azi. Ba chiar a fost lăsat de Radu Ştefan să atingă mingea o dată. Din cauza caniculei, arbitrul e nevoit să oprească jocul din 15 în 15 minute. De acest aspect se ocupă Semeghin, aflat pe marginea terenului cu o frapieră în care se gasesc celebrele sale “sticle de vin”.

Minutul 80. Meciul este întrerupt din cauza apariţiei vedetei Shakira, care vrea să filmeze partea a doua a videoclipului cu Beyonce, dar cu Cristi Borcea. Acesta pune la bătaie 20 de mii de euro pentru jucătorul care înscrie, pentru a exersa dansul specific al lui şi al Shakirei.

Minutul 84. Pe stadion apare cu elicopterul Gigi Neţoiu care l-a adus efectiv la pachet pe Herea şi cere introducerea în teren a acestuia. Cristi Borcea începe despachetarea lui şi semnează contractul.

Minutul 86. Celebrul Jimmy “Poştaşul” Jump intră pe teren îmbracat în tricou galben ca Tweety şi îi aruncă în faţă lui Niculescu un fular cu mănuşi cu tot… Borcea rezolvă instantaneu transferul lui Mihalcea, care îl atacă pe “Poştaş”… Boştină apare şi se bagă împăciuitor între ei… Boştină primeşte premiul Nobel pentru pace… Olăroiu îi cere statueta-premiu şi o pune în geam ca să-i faca în ciudă lui Razvan Lucescu…

Minutul 88: Meciul e viu disputat. Fotbaliştii s-au aşezat pe teren şi-l urmăresc. Scorul a devenit 5-4 pentru jandarmi, dar suporterii încearcă să egaleze.

Minutul 89: Niculescu încearcă o foarfecă dar nu-i iese. Din tribune, Diana îi sugerează să încerce o maşina de ras.

Minutul 92. Dinamoviştii sunt masaţi în careul advers. Maseuzele au fost aduse de Neţoiu.

Minutul 94. Fluier final. Rednic află în sfârşit că fusese demis la pauză…Bineînteles, printr-un SMS de la Copos, încheiat cu “Te aşteptăm la rrapid”. Conclavul acţionarial îl trimite la echipa a doua. Borcea îi lipeşte Shakirei 100 de euro pe frunte.

Reclame

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: