Steaua 0-1 AC Fiorentina (cronica)

Ultimul meci din 2008. Şi bine că a fost ultimul, pentru că n-aş mai suporta să văd încă unul ca acesta.

Pe tren spre Bucureşti, îmi ziceam că totul o să fie bine, că noi suntem Steaua, noi apărăm în fiecare an onoarea ţării în Europa şi vom fi din nou port-drapelul României. Vom demonstra tuturor că meritam să fim campioni anul trecut. Şi semnele erau suspect de bune. Cineva care contează nu uitase că plec şi mă sunase să-mi ureze drum bun şi să am grijă de mine. Se amânase şi testul de laborator, parcă dinadins, doar ca să reuşesc să ajung cum trebuie la meci. Pe drum mă gândesc că am fost la meciul cu Kiev, a marcat spurcatul de Cernat, dar am scos egalul care ne trebuia; am fost la meciul cu cfr (clubul fără români), a marcat ţăranul de trică, dar i-am bătut şi am relansat campionatul. Simţeam că orice ar face pe teren, chiar dacă marchează şi infectul de mutu, tot câştigăm.

[…] Mai sunt 2 ore până la meci, aştept 122-ul care mă lasă în Ghencea. Primesc mesaj „Nu joacă Ghionea, îl face mutu praf pe Baciu diseară :))”. Răspund la mesaj „mutu poate face praf (de tras pe nas acasă), nu pe Ghencea”. Pe la 9 sunt la porţile stadionului, iau poziţia de percheziţie în faţa jandarmului, el îmi zâmbeşte tâmp: „Hai mă treci, eu mă ocup de ăştia mai suspicioşi”  (asta aşa, ca o paranteză legată de „măsurile sporite de securitate”… şi se mai miră că reuşesc ultraşii să intre cu fumigene si petarde pe stadioane).

În tribune e atmosferă anostă… fără steaguri de brigăzi pe garduri, că nu e voie de la UEFA, fără coregrafie, lumea e plictisită… unde e murmurul de la meciul cu cfr?!

Iese Fiorentina la încălzire, cu spurcatul de mutu în frunte. Se trezesc şi galeriile „mutule, ţi-o dăm la muie„. Ies şi ai noştri la încălzire, Zapata e aplaudat. Cei care se ocupă de transmisiune sunt idioţi şi ţin camerele numai pe mutu, şi la fiecare apariţie a lui pe tabela de marcaj, se reia strigătul de mai sus.

[…] Începe meciul, la prima fază Bănel scapă, le ia faţa fundaşilor la marginea careului, e făcut sandwich şi cade… Medina Cantalejo (arbitru cu fetish în a da galbene steliştilor la fiecare fază şi de a nu lua nici o măsură în privinţa „vecinilor” italieni) vede simulare şi-i dă galben. Nu cred că trecuse nici măcar 1 minut. Urmează o lovitură liberă a lui Dayro de la marginea careului, respinsă cu greu de Frey în faţă, dar nu e nimeni să împingă mingea în plasă. Nici n-avea cine cînd Steaua joacă în 1-6-4-0 (1 portar, 6 fundaşi, 4 mijlocaşi, 0 atacanţi) vorba cuiva din peluză. Tot Dayro e faultat în careu, dar din nou fluieraşul vede simulare şi mai dă un galben. Dayro îl alintă cu un hijo de puta. Repriza se încheie cu o lovitură liberă a drogatului scoasă de Zapata în corner.

În repriza a doua nu s-au întâmplat prea multe: un gol al lui Gilardino la greşeală de marcaj la corner, roşu pentru Golanski (care iese aplaudat de pe teren), cot în gură al spurcatului pe care arbitrul, probabil amant de-al lui Consuelo, se preface că nu-l vede.

Dacă pe teren acţiunea a fost egală cu 0, nici în tribune nu a fost mai bine. În afara de înjurăturile pentru mutu si becali, s-a strigat doar de 2 ori „forza Steaua”, de 2 ori a fost scandat numele lui Lăcă. Au fost iar fumigene, au fost o groază de bannere care au mai inviorat atmosfera, dar în rest linişte. Intrarea lui Lovin i-a mai trezit, el fiind aplaudat ironic la fiecare atingere, iar fiecare pasă era însoţită de ole-uri.

În concluzie, tare dezamăgit de meci, de echipă, de suporteri, de tot.

LE: Recitind după aproape 5 ani articolul îmi dau seama că meciul cu Fiorentina a fost startul campaniei anti-becali, o campanie care a culminat cu marşul de protest de la stadionul Ghencea, o campanie care a fost mai aproape decât o să ne dăm seama vreodată să ne scape de gigi…

Jucător / notă / comentarii

     Zapata / Nici măcar nu ştiu ce notă să-i dau, pentru că a avut doar 2 şuturi de apărat. Lovitura liberă pe care a scos-o si lovitura de cap a lui Gilardino care a fost bară gol şi nu avea cum să ajungă la ea.

     Golanski / / Pe faza de atac nu se regăseşte şi nu mai reuşeşte să producă pericol. În apărare în schimb destul de sigur, l-a ţinut la respect pe mutu, căruia i-a şi făcut semn să tacă la faultul care i-a adus primul galben. A fost aplaudat de întreg stadionul la ieşire, a salutat si Nord-ul şi tribuna a II-a înainte să ajungă la gura tunelului.

     Rădoi / 9 / Joc aproape fără greşeală al căpitanului, aşa cum ne-a obişnuit. L-a scăpat pe Gilardino la faza golului pentru că strânsese la mutu, care era periculos de singur. Îi doresc să plece în iarna asta, pentru că merită şi pentru că se strică la echipa asta. Măcar aşa aş rămâne cu un lucru bun după meciul ăsta groaznic, că am fost pe Ghencea la ultimul meci al Căpitanului.

     Baciu / 8 / Şi-a făcut datoria perfect în apărare. Uneori am impresia că ar merita să fie titular în locul lui Goian sau Ghionea care sunt cu gândul numai la transferuri în străinătate.

     Petre Marin / / Nimic bun, nimic rău în jocul lui.

     Toja / 4 / E setat să nu dea drumul la minge până nu se întoarce de 2-3 ori pe loc. O simulare penibilă pe sfârşit de meci, care i-a adus huiduieli binemeritate.

     Tiago Gomes / 5 / Nu s-a văzut deloc pe teren.

     Ovidiu Petre / 7 / Singurul care se zbătea pe la mijlocul terenului.

     Nicoliţă / 5 / A crezut că a fost eliminat la faza din minutul 1, că de atunci n-a mai atins mingea.

     Dayro Moreno / 6 / Dacă nu stă în offside nu se simte bine. Singurul care l-a încercat cât de cât pe Frey.

     Semedo / Nu s-a inventat notă atât de mică pe cât merită caricatura asta de fotbalist. Când a luat catonaşul galben, toată peluza îî cerea arbitrului să-i dea roşu, ca să ne scutească de suferinţă. Să-şi caute altă meserie că n-are treabă cu fotbalul.

O menţiune specială merită Ovidiu Petre şi George Ogăraru (care n-a jucat), care au fost singurii jucători care au salutat galeria la finalul meciului, primind aplauze.

Şi o altă menţiune, săracul Prandelli a declarat că la sfârşit mutu ar fi fost aplaudat de galerie. De fapt Peluza Nord scanda „mutu, vino-ncoa să ne sugi la toţi pula ;))

Reclame

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

One response to “Steaua 0-1 AC Fiorentina (cronica)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: