Steaua 2-0 ujpest buda pesta (cronică)

     Steaua a început sezonul 2009/2010 cu meci în turul II preliminar al Europa League contra maghiarilor de la ujpest. Bergodi a început cu o formaţie foarte tânără, cu 2 debuturi în Cupele Europene (Onicaş şi Ninu). Prima repriză a semănat cu jocul Stelei de anul trecut, fără idei, fără ocazii, fără soluţii. Cu 5 minute înainte de pauză Kapetanos a fost eliminat, ceea ce pardoxal a constituit un avantaj în repriza a 2-a, deoarece cuplul Surdu-Stancu a colaborat la ambele goluri şi au reuşit multe alte faze în viteză. Un 2-0 care rezolvă cam 90% din calificare. Bravo băieţi!

     În tribune atmosfera a fost ca pe vremuri, ungurii nici nu s-au auzit, la Sud a fost o coregrafie care-i prezenta pe gen. Mihail Lascăr, Ilie Savu, şi „Sfinxul” Ion Alexandrescu cu mesajul „Adevăratele valori rămân în istorie” şi apoi banner-ul „Creditorii îi ştergem din memorie„. S-a mai afişat şi mesajul „Unic şi irepetabil, Spirit de luptă, Marius Lăcătuş, Mereu cu noi„. De asemenea s-a cântat de multe ori „Treceţi batalioane române Carpaţii!„. Un alt moment tare amuzant a fost banner-ul în maghiară care spunea „Cât ţine o unguroaică căcatul în ea? 9 luni.” 😀

banner

     Una peste alta, deşi e doar un prim meci, Steaua parcă a arătat altceva. Jucători mai tineri, cu foame de rezultate, neblazaţi. Să dea Domnul să o ţinem tot aşa!

 

Ciprian Tătăruşanu – 8/9 – Meci foarte bun, nu prea a avut totuşi ce apăra, prins un pic fără reacţie la bolta ungurilor din minutul 4.

Ducu Ninu – 8 – Debut bunicel pentru noul fundaş dreapta. Ceva emoţii în prima repriză, o a 2-a repriză excelentă, cu o intervenţie bună pe final de meci, la contraatacul ungurilor când a venit din spate şi a degajat mingea din piciorul lui Tisza. Tinereţea l-a făcut să se implice în momentul când suporterul intrase pe stadion, fapt ce ar fi trebuit evitat.

Dorin Goian – 8 – Aproape imbatabil la cap, greşeală mare pe final când s-a încurcat cu Ghionea.

Sorin Ghionea (c) – 8 – Multe intervenţii sigure, ca bilă neagră greşeala din final.

Petre Marin – 7/8 – Pe partea lui nu prea au fost probleme în defensivă, din păcate nici în atac nu s-a văzut.

Janos Szekely – 7 – Destul de activ, dar şi multe greşeli de preluare a balonului. Vrea multe, trebuie să fie mai concentrat.

Mihai Onicaş – 7 – Debut european la 19 ani, şters în prima repriză, în a 2-a a fost ceva mai prezent în joc. Mai are de lucru până să ajungă „noul Rădoi”.

Juan Carlos Toja – 8 – Joc defensiv foarte bun, încă ţine cam mult de minge, în a 2-a repriză a ieşit mai mult la joc, mai ales după eliminarea mijlocaşului maghiar.

Răzvan Ochiroşii – 6 – Joc slab rău, o singură centrare utilă pentru Surdu în prima repriză, în rest multe pase greşite spre Onicaş sau Petre Marin.

Romeo Surdu – 10 – Meci excelent. Gol, pasă de gol, a alergat mult, sincere felicitări!

Pantelis Kapetanos – 5 – Joc slab, o ocazie mare şi o eliminare tare stupidă. Măcar să-l fi lovit mai calumea pe ungur, că tot eliminat era.

Bogdan Stancu – 9/10 – Meci foarte, foarte bun, se înţelege excelent cu Surdu, Bergodi ar trebui să meargă cu ei 2 în atac.

Rafal Grzelak – 7/8 – Ca şi în amicale, a arătat că e foarte tehnic, joacă din prima, tot timpul spre poartă, abia aştept să-l văd pus la punct cu fizicul.

Andrei Ionescu – 7 – Puştiul are mult tupeu. În maxim 2 ani îl văd titular şi posibil noul decar al Stelei.

Anunțuri

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: