Anton Doboş

     Astăzi priveam meciurile din grupele UEFA Champions League ale Stelei din ediţia 1994/1995. A fost o grupă cu Anderlecht Bruxelles, Hajduk Split şi Benfica Lisabona. Iar al cincilea meci, returul cu Anderlecht mi-a adus aminte de un jucător. Mai mult, de un OM. Cel care închidea tabela la 1-1. Este vorba de Anton Doboş.

     Pe plan sportiv are 6 titluri câştigate în România, (2 cu Dinamo, 4 cu Steaua), 3 Cupe (2 cu Steaua, 1 cu Dinamo) si 2 SuperCupe cu Steaua. În Grecia a câştigat cu AEK Atena o Cupă si o SuperCupă, şi a făcut parte din Generaţia de Aur de la CM ’94. Ca şi preşedinte de club a promovat cu AEK Bucureşti în prima ligă, fuzionând apoi cu Poli Timişoara. A condus şi „U” Cluj, fiind unul din puţinii oameni care au rămas corecţi şi demni în meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului 2007-2008. Din cauza asta a fost cercetat de DNA, iar la doar câteva săptămâni a avut parte de un accident teribil de circulaţie.

     Acum, la peste 1 an de la acel moment, el trăieşte o dramă. În primul rând, slavă Domnului că trăieşte! Dar aşa cum declara pentru Evenimentul Zilei, şi o plimbare de 100 de metri este un efort pentru el acum. „Ştiu doar din ceea ce am văzut pe casete. Nu-l recunosc pe Lăcătuş după chip. E OK. Doar după nume. Nu ştiu nimic de alţi colegi de la Steaua, nici că am fost patron la Timişoara şi la Cluj. Nu-mi mai amintesc că am fost fotbalist, că am jucat fotbal.”, spune Toni Doboş.

     Să nu-ţi mai aminteşti că ai făcut parte din cea mai valoroasă naţională a României, că ai fost apărătorul de bază la Campionatul European din 1996, că ai fost titular la Steaua, prima echipă care intra de 3 ori consecutiv în Grupele UCL… mi se pare o pedeapsă de-a dreptul groaznică…

     Uneori viaţa e nedreaptă, mai ales cu oameni care au fost tot timpul corecţi. Însănătoşire grabnică şi tot respectul, Toni!

Reclame

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

One response to “Anton Doboş

  • Irina Maxim

    Pacat ca un astfel de om, un astfel de talent, de erou, a fost dat uitarii de multi dintre cei care odinioara ii scandau numele minute in sir, sau ii laudau performantele pe la televizor.

    Tony poarta respectul meu vesnic pentru ceea ce a fost, ceea ce este si ceea ce va fi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: