Viaţa ca …

Nu, nu ca o pradă. Ci ca un cazino. Ideea mi-a venit citind Unicornu’.

Fiecare zi din viaţă seamănă cu un joc de cazino. Poţi să te plimbi printre mese şi doar să priveşti sau poţi să te aşezi la o masă (de poker să zicem, că implica mai mult factorul uman decât o fac maşinuţele sau ruleta) şi să începi să joci. Majoritatea zilelor doar observăm. Încercăm să găsim cheia fericirii. Un algoritm, o numărătoare, orice, doar-doar să ştii sigur când vine mâna câştigătoare să pariezi.

Într-una din zile, vezi un dealer care îţi place şi te hotărăşti să te aşezi la masa sa. În mod normal, cei care stau la aceeaşi masă ar trebui să aibă şanse egale. Deobicei însă prinzi în jur numai trişori. Fie au un terţ care-i ajută din umbră, fie profită de fair play-ul tău. Mai sunt şi unii cinstiţi, dar mai norocoşi decât tine. Începi să joci. Mai câştigi, mai pierzi. Vezi în jur cum unii se ridică şi pleacă, alţii se încăpăţânează să stea şi să joace, deşi fisele (visele) par terminate de mult.

La unul din jocuri după flop ai te trezeşti în mână cu 10, J şi Q de inimă neagră. Dealer-ul întoarce şi cartea de turn: K de inimă neagră. Tot ce îţi mai trebuie este un (d)A. Nu poţi privi dealer-ul în ochii, aşa că te concentrezi asupra unui colţ al cazinoului şi spui „all in„. La river apare un … joker. Jocul se anulează.

Anunțuri

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: