The canadian job

Vineri seară, undeva în cursul celor 2 ore de la venirea de la sală şi plecarea la fotbal. Gata să m-apuc de tema de a 2-a zi pentru CGC.

Karma îmi surâde şi primesc oferta unei excursii prin Orşova sau Târgu Jiu, pentru că trebuie să-i arătăm lui Alex, canadianul venit la studioul Ubi din Craiova, împrejurimile.  Accept imediat, că doar e pe banii firmei :D.

A doua dimineaţă, la 7:30 plecăm din Craiova cu destinaţia Orşova. Pe la 11, 11 şi ceva ajungem la Porţile de Fier I şi încercăm vizita muzeului. Din păcate, nu merge liftul care coboară la turbine, aşa că ne delectăm cu imaginea păsărilor împăiate, facem câteva poze şi armelor şi replicilor de încăperi turceşti aflate odinioară pe insula Ada-Kaleh. Asta până ni se atrage atenţia că nu putem poza fără să achităm o taxă. Deh, vina noastră că nu am văzut afişul pus după uşa de la intrare…

De aici plecăm mai departe până la mănăstirea Vodiţa. După câteva momente de linişte sufletească, traversăm pârâul şi mergem la ruinele fostei mănăstiri. Acolo Jighi îmi face nişte poze proaste care mă fac să par tare umflat, în loc să evidenţieze fizicul meu de sportiv/supererou.

Mai departe ne continuăm traseul de-a lungul Dunării până în Eşelniţa, unde se găseşte sculptura lui Decebal, Regele Românilor, şi mănăstirea Mraconia.

Tot acolo rezist tentaţiei de a-l arunca pe Jighi peste pod… 😀

La întoarcere ne oprim să luam masa pe vapor, unde aşteptăm un pic, dar se merită. Mă simt un pic beţiv că sunt singurul care îşi comandă bere, dar îmi trece repede.

Decidem să trecem şi prin Târgu Jiu, că stăm bine cu timpul, aşa că îmi anunţ fan clubul de acolo 😀 Fan clubul însă are de învăţat pentru bac, aşa că nu mă onorează cu prezenţa. Iniţial, trecem (la modul propriu) prin Târgu Jiu, pentru că ne continuăm drumul spre Defileul Jiului, că tot e aproape. Din păcate drumul prost până acolo ne cam taie cheful, aşa că după vreo 10 minute pe Defileu ne întoarcem în Târgu Jiu. De data asta şi oprim în Parcul Constantin Brâncuşi, unde îi prezentăm canadianului Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. Unii, adică Jighi, se găsesc mai deştepţi şi încep să strige că „ce mare lucru să faci asa ceva? Şi eu dacă vreau, găuresc o piatra şi zic că e sculptură„…

Vedem şi Coloana Infinitului, apoi plecăm spre Craiova. Evident, seara n-ar fi fost completă, dacă la pe 8 nu stăteam în parcarea de la Selgros ca să schimbăm suportul plăcuţei de înmatriculare, suport rupt de un cap de câine călcat ceva mai devreme, în drum spre casă.

Una peste alta, o zi mult prea tare, cu distracţie şi mai ales companie bună. Să tot facem d-astea!

Anunțuri

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

3 responses to “The canadian job

 • Jighi

  Sa incep cu inceputul:))
  1. FMM pt faza cu aruncatul in Dunare
  2. FMM pt faza cu fantana din Tg Jiu

  Acum sa trecem la cuprins:))) Descriere super amanuntita…da uitasi cateva detalii…din cauza ap meu foto tu ai iesit mult prea „butoi” si din cauza cusaturilor foarte proaste blugii au cedat prin anumite parti:-”

  Concluzie: O zi extraordinara de primavara alaturi de niste oameni extraordinari.

 • ultimulunicorn

  aia cu cainele calcat… puteai si tu sa treci peste! 😛

 • ultimulunicorn

  de fapt ati trecut peste. trebuia sa treceti pe langa!!!
  😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: