The pursuit of happyness

Happiness cu y ca în film. M-a impresionat niţel. L-am şi căutat pe goagăl pe Chris Gardner şi povestea e cât se poate de reală. La homepage sunt multe citate din una din cărţile despre afaceri pe care le-a scris între timp.

De reţinut din film e ideea că nu trebuie să laşi pe nimeni să-ţi spună că nu eşti în stare să faci ceva ce-ţi doreşti. Dacă ai un vis, trebuie să faci totul pentru a-l îndeplini. Când cineva nu poate face ceva, îţi va spune că nici tu nu poţi. Aşa că dacă vrei ceva, luptă pentru asta! Punct.

PS: Post Scriptum, deşi cu asta ar fi trebuit să încep, dacă tot vorbeam de căutarea fericirii… la mulţi ani LĂCĂ! Fie ca titlul, dacă n-ajunge în Ghencea, să ajungă în braţele tale! Aş fi la fel de fericit! 🙂

Anunțuri

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

3 responses to “The pursuit of happyness

 • m

  oamenii care n-au vazut filmul or sa se gandeasca vai ce dragut un film despre cum trebuie sa-ti urmezi visele (sau… inca un film…)
  si de fapt filmul nu e despre VISE, e despre cum poti sa faci bani, dc te straduiesti suficient ;D

  si pe mine m-a impresionat filmul, am plans, m-am regasit in replica aia despre cum atunci cand esti la scoala si iei zece te gandesti la toate lucrurile frumoase pe care o sa le faci cand o sa fii mare…. etc.
  dar ce este, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU, cu viziunea asta pozitiva?? sper ca stii ca murim, nu? ne petrecem viata dorindu-ne lucruri la care dc nu ajungem e trist, frustrant, la care dc ajungem realizam ca nu e suficient. e viata e prea putin.

  si doamne sa te lupti atat de tare pentru lucruri pe care altii le au fara sa depuna nici cel mai mic efort. e atat nedreptate si suferinta pe lume incat mi se pare incredibil sa te gandesti putin la lumea in care traim, sa.. te uiti la filmul asta… si sa revii cu o insemnare saltareata si bine dispusa.

 • Dutzu

  Aproape ma faci sa ma simt vinovat ca eram binedispus cand am scris :))
  Evident, si eu stiu ca viata e grea si in 90% din cazuri nu ajungi ce vrei si nu iti implinesti visele. Dar pentru restul de 10 procente ramase, dupa un film in care vezi ca omul trece prin cele mai joase situatii si reuseste pana la urma, trebuie sa incerci sa privesti optimist si sa incerci sa lupti. Daca nu incerci, cu siguranta nu castigi.

 • m

  🙂
  n-am vrut sa te fac sa te simti vinovat, scuze:D
  adica da am vrut dar nu ma astept sa APROAPE reusesc :))

  da, doar ca eu cred ca dc treci prin cele mai joase siuatii, cum zici tu, ceva (mult) din noi ramane acolo si n-o sa mai fie niciodata recuperat. cred ca cu cat lupti mai mult pentru lucruri, cu cat suferi mai mult (fie ca ajungi sa obtii ce voiai, fie ca nu) cu atat de umpli mai mult de .. furie, de bitterness. the rusty wire that holds the cork that keeps the anger in.

  cred ca exista o limita de suferinta si umilinta dincolo de care daca mai castigam ceva nu mai castigam pentru noi, castigam ca sa nu parem ratati, pentru copii. etc. pentru noi e prea tarziu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: