Egaluri

După egalul de aseară în faţa lui Poli (ex AEK, ex  Rocar, ex Fulgerul Bragadiru), pentru a scăpa de aberaţiile lui gigi şi Jabba-Iancu, m-am refugiat în Campionatul Mondial de Snooker.

Una din cele mai bine ediţii pe care le-am văzut în ultima vreme, cu meciuri numai unul şi unul. Veteranul Steve Davis, cu tot publicul din teatrul Crucible din Sheffield în spate l-a eliminat din optimi în joc decisiv pe campionul (încă) en-titre John Higgins într-un meci unde a avut procentajul de bile reuşite pe undeva pe la 96%, australianul Neil Robertson a reuşit o revenire aproape imposibilă în faţa lui Martin Gould şi a remontat un 5-11 pentru a câştiga tot în meci decisiv cu 13-12, iar meciul meciurilor este cel din optimi dintre Ronnie O`Sullivan (triplu campion mondial) contra Mark Williams (dublu campion mondial).

Williams este proaspăt câştigător al Open-ului Chinezesc, unde Ronnie a părăsit repede competiţia pară-se pentru că a crezut că are bilet pentru a doua zi 😐 Oricum, englezul a venit la CM pentru a-şi recâştiga poziţia de lider în clasamentul jucătorilor şi joacă snooker la cel mai înalt nivel. Evident, opoziţia foarte bună nu l-a lăsat să-şi dea drumul la jocul acela rapid si formidabil care i-au adus porecla de „The Rocket”, aşa că meciul stă sub semnul echilibrului: 4-4 după sesiunea de deschidere, 8-8 după sesiunea de-aseara. Întăresc şi eu vorbele comentatorului, ar fi păcat ca această partidă să nu ajungă în meci decisiv, chiar dacă asta înseamnă că pierd finalul din cauza cursului de Microprocesoare 🙂 există oricând reluări cu comentariul original care păstrează aceeaşi tensiune a jocului…

În încheiere revin la Steluţa mea… Din nou aş avea numai cuvinte de laudă pentru Kape şi pentru Golanski, dar din păcate pentru ei şi încă 4-5 care merită să poarte tricoul roş-albastru, campionatul s-a terminat. cefere nu mai are cum să piardă titlul, că ei nu-s dinamo care anul trecut din campioană s-a trezit pe locul 3 în ultimele 2 etape 😀

Deci ajungem la al 4-lea an fără trofeu… Şi dacă facem un scurt rezumat al anilor de după Revoluţie, împărţiţi aproape simetric de prezenţa lui „nea gigi” la conducere avem:

– era ante-gigi (1990-2001)

  • 6 titluri consecutive (1992-1998)
  • 4 Cupe ale României (1992, 1996, 1997, 1999)
  • 3 calificări în grupele Champions League

– era post-gigi (2001-2010)

  • 3 titluri (2001, 2005, 2006)
  • 3 calificări în grupele Champions League
  • 1 semifinală de Cupa UEFA

Deci de 3 ori mai puţine trofee. Şi de 3 milioane de ori mai multe scandaluri, umilinţe şi terfeliri ale legendelor… Mi-e dor de Steaua!

Anunțuri

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

2 responses to “Egaluri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: