Steaua 3-2 Napoli

29 octombrie 2010, Stadion Ghencea, meci din grupele UEFA Europa League

Lăcătuş îşi începe cel de-al treilea mandat în Ghencea cu un meci în Cupele Europene, oaspeţi fiind italieni de la Napoli, „ţara” adoptivă a lui Maradona.

Steaua intră pe teren cu Tătăruşanu – Bonfim, Gardoş, Geraldo Alves, Latovlevici – Apostol, Ricardo Gomes –  Nicoliţă, Stancu, Tănase (c) – Kapetanos. 1-4-3-2-1 deci.

Napoli intră pe teren fără Lavezzi şi Hamsik, superstarurile din atac.

Meciul debutează cu Gabi Safta, crainicul stadionului citind o scrisoare deschisă a lui Lăcă pentru suporteri:

„Sunt Marius Lăcătuş şi tot ce am câştigat în fotbal am reuşit doar cu Steaua. Iubesc Steaua ca pe familia mea. Acum am lăsat familia la mii de kilometri şi am venit în Ghencea. Pentru mine, viata înseamnă Steaua! Nu puteam sta fără Steaua. Unii poate nu sunt bucuroşi că m-am întors iar. Va promit însă tuturor că voi face totul pentru Steaua, vreau să fim împreună campioni! Eu, Marius Lăcătuş, am suferit în ultimii ani pentru că Steaua nu a mai fost campioană. E prea mult! Vreau să fiu campion cu Steaua, dar ştiu că nu voi reuşi decât dacă mă ajutaţi. Noi venim şi plecăm, voi rămâneţi. Ştiu, voi sunteţi Steaua. Eu sunt Marius Lăcătuş şi-mi voi da viaţa să câştig acest campionat. Ajutaţi Steaua! Vă mulţumesc!

Pe teren lucrurile debutează cum nu se poate mai bine, şi în minutul 2, la un şut puternic în cros al lui Apostol, Cribari bagă piciorul şi o deviază la colţul scurt, păcălindu-l pe Morgan De Sanctis.

10 minute mai târziu roş-albaştrii beneficiază de o lovitură liberă de pe stânga, Tănase trimite un şut-centrare înşelător, De Sanctis iese greşit pe centrare şi e surprins de bolta căpitanului Stelei, iar mingea aterizează în plasa. 2-0 pentru Steaua, scor pe care nu-l visa nimeni.

Italienii sunt grogy, Steaua presează, iar în minutul 16 Eder Bonfim centrează de pe partea dreaptă la colţul lung, unde apare killer-ul Stelei la astfel de faze, Pantelis Kapetanos, iar grecul reia din volé la colţul scurt. 3-0!!!

Purtaţi pe valuri de acest scor, Steaua continuă să preseze şi are două noi ocazii prin Kapetanos şi Bănel Nicoliţă.

În minutul 30 însă Napoli face prima schimbare. Intră pe teren polonezul Borski (arbitru bătut în Polonia că a făcut praf un meci, dar promovat ca arbitru UEFA la meciuri europene. O iniţiativă cum avuseseră şi românii să-l pună pe Sorin „arbitrul de casă al lui dinamo” Corpodean – actualmente în puşcarie pentru mită- şeful arbitrilor).

Borski îşi face datoria imediat şi îi acordă cartonaş roşu lui Kapetanos pentru un presupus cot în gură care a fost mai mult o mână pusă pentru a trece de fundaşul care încerca să-i obstrucţioneze demarcarea.

Din acest moment jocul se rupe şi Napoli începe să treacă de jumatea terenului.

În minutul 44, Apostol pierde un duel si faultează central pe la vreo 25 de metri de poarta lui Tătăruşanu. Sosa execută bine, mingea loveşte bara, sare la fundaşul Vitale care înscrie cu toată opoziţia lui Bănel.

3-1 la pauză, un scor ce amintea de avantajul per total din meciul cu Boro sau de 3-2-ul cu Lyon din primul mandat al Fiarei (meci după care a şi demisionat).

La pauză intră şi Lavezzi la napoletani.

În minutul 54, Steaua prinde un contra-atac, Bănel ajunge cu greu o lansare pe dreapta, centrează cu mult efect, mingea trece preste portar, loveşte bara din dreapta, revine în teren la Tănase care trimite în bara transversală. Din păcate la asta se rezumă ofensiva militarilor din repriza a doua.

Imediat după această fază intră pe teren şi Hamsik, liderul naţionalei Slovaciei, jucător dorit de Chelsea, dar evaluat la 50 mil. €.

Lavezzi reuşeşte o lovitură de K1 perfectă în pieptul lui Bănel Nicoliţă, dar coechipierul său, Borski, consideră că e suficient să-i dea doar galben, pentru că Bănel e făcut doar KO, nu e mort, deci nu se impune roşu. În Mortal Kombat, după lovitura lui Lavezzi s-ar fi auzit vocea lui Shao Kahn cerând Finish him!

În minutul 73, Hamsik trimite o torpilă în vinclul Stelei şi italienii se aproprie la un singur gol. Finalul se anunţa de foc pentru reduta militară.

Un ultim sfert de oră în care Steaua părăseşte cu greu propriul careu este prelungit de Borski cu 4 minute. Primele 2 trec cu Tătăruşanu primind îngrijiri medicale.

Ultimele momente ale partidei sunt dramatice, cu mingea la 1-2 metri de linia porţii Stelei, dar cu Tătă, Gardoş sau Geraldo scoţând excelent.

Negru de ciudă, arbitrul fluieră totuşi finalul în minutul 96, iar Steaua câştigă în Europa după 23 de meciuri.

Felicitări Marius pentru victorie, felicitări băieţi pentru primele puncte.

Ajung acasă pe mess, vorbesc cu prietenii, majoritatea mă felicită, cei mai ofticoşi îmi zic iar de norocul proverbial al Stelei, dar nu mă interesează. Mă culc fericit şi mă gîndesc că suntem la doar 1 punct de Liverpool care a făcut egal 0-0 în Olanda cu Utrecht-ul lui Mihăiţă Neşu.

Evident, finalul e SF.

Arbitrul a lăsat meciul până în minutul 98, când după vreo 2-3 cornere, Cavani, uşor în off-side reuşeşte să egaleze. Probabil dacă n-o făcea şi la faza asta polonezul le-ar fi dat un penalty, ca să-şi facă datoria cu brio.

Napoletanii se bucură, Mache îi urează f**k off, Cezar Lungu îi f*te morţii mă-sii, Tănase îşi bagă p*la în gura lui, Apostol şi-o bagă în mă-sa, la fel şi cei 8000 din tribune şi încă vreo 5 milioane din ţară. Lăcă – jucătorul l-ar fi călcat în picioare. Lăcă – antrenorul îl salvează de jucători pentru a evita suspendarea Stelei …

Reclame

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

6 responses to “Steaua 3-2 Napoli

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: