Steaua 3-1 Utrecht

După vreo 4 ani am şi eu posibilitatea să scriu despre o victorie a Stelei în Europa. În fazele superioare, bineînţeles, că în preliminarii câştigă şi dinamo meciuri.

Aseară, am primit vizita olandezilor de la Utrecht. În tur fusese 1-1, un meci în care dominarea clară a olandezilor a fost vizibilă până şi printre paharele de vin pe care le-am tot servit atunci.

Meciul a început cu un asalt al militarilor, care au cedat curând însă posesia olandezilor şi au încercat să ciupească pe contraatac.

Deschiderea de scor vine în minutul 29 după un corner la colţul lung al lui Apostol, Geraldo reia cu capul, după o îmbulzeală mingea pluteşte în aer, Gardoş se înalţă şi o trimite spre poarta, Vorn o reţine… dar după linia porţii. Arbitrii ruşi sunt pe fază şi valdiează golul. 1-0 pentru Steaua!

3 minute mai târziu, Martens, cel mai bun om al olandezilor face un slalom pe partea stângă şi e faultat de Martinovici la vreo 20 de metri de poartă. Tot Martens execută magistral, la încheietura barelor, Tătăruşanu rămânând spectator. 1-1 şi părea că Steaua nu scapă de blestemul meciurilor fără succes din Europa.

La pauză Lăcă îl scoate pe Apostol care acuza dureri musculare şi-l introduce pe teren pe Eric Bicfalvi.

Al doilea mitan începe furtunos la poarta olandezilor şi la o ezitare a apărării lui Utrecht mingea ajungea pe stânga, Tănase o dă pe sub portar, iar Bogdan Stancu o împinge în plasă. 2-1 pentru Steaua.

Din nou după 3 minute se marchează, dar de data asta tot în poarta olandezilor. Un contraatac şcoală al Stelei, Surdu îi pasează lui Martinovici, care pune latul pentru Nicoliţă, Bănel trage aproape paralel cu poarta, dar acolo apare din nou Motanul Stelei şi majorează diferenţa. 3-1 pentru roş-albaştri care apoi gestionează foarte bine partida şi câştigă meciul.

Evenimente de notat ar fi faptul că Mihăiţă Neşu a fost îndelung aplaudat la începutul meciului, i s-a scandat numele şi el a răspuns salutând galeria. Unul din ultimii stelişti veritabili…

O veste foarte tristă vine însă dinspre Peluza SUD, acolo unde gruparea ULT*RAS, una din cele mai importante din istoria fenomenului, şi-a anunţat auto-suspendarea, dezamăgită de situaţia actuală a Stelei, a protestului şi a fotbalului guvernat de bani în general. Mai multe detalii pe site-ul grupării. Aceştia au avut ca ultim mesaj afişat „Astăzi, cortina cade, spectacolul s-a terminat / Actorii se retrag în anonimat”.

Ciprian Tătăruşanu9-10 – Din nou meci excelent, gol imparabil.

Novak Martinovici6 – Emoţiile pentru debutul european plus Martens adversar direct i-au făcut prima repriză un coşmar, însă în a doua şi-a mai revenit.

Florin Gardoş9 – Primul gol în Europa, câteva interveţii superbe, seamănă mult cu Belo de la sfârşitul anilor 90 pe care l-am văzut jucând cu ochii mei.

Geraldo Alves8 – Meci destul de bun.

Iasmin Latovlevici6 – Mai ezitant ca deobicei, alternează momentele bune din atac, cu cele dezamăgitoare din apărare.

Ricardo Gomes9 – Jucătorul criticaţi de toţi că-şi petrece jumate de an pe plajele din Copacabana e absolut determinant la mijlocul terenului. Îndrăznesc să spun că el ţine linia mediană la Steaua.

Iulian Apostol7 – De-ar juca şi în campionat cum o face în cupele europene …

Bănel Nicoliţă8 – Meci destul de bun, l-a cam întors pe toate feţele pe Neşu aflat probabil sub emoţiile întoarcerii în Ghencea.

Bogdan Stancu10 – Motanul e indispensabil Stelei. Un pic invizibil în prima repriză, în a doua a fost omul potrivit la locul potrivit. Are simţul porţii pe care nu l-am mai văzut de la Claudiu Răducanu încoace dublat de o tehnică şi o ştiinţă a jocului impecabilă. Bine zicea cineva pe fcs că e un atacant de clasă cum n-a mai avut Steaua de la Adi Ilie.

Cristi Tănase (C)6 – A părut ieşit din joc aseară, la fel cam ca Lato.

Romeo Surdu9 – Risipă uriaşă de efort, faultat clar în careu la 3-1, execuţie foarte frumoasă în primele secunde ale meciului.

Eric Bicfalvi7 – A jucat o repriză, n-au trecut multe mingi la mijloc de el, dar a fost mult mai discret în atac decât Apostol.

Janos Szekely (care a ratat, uşor egoist, o ocazie mare pe un contraatac) şi Stanislav Angelov au jucat prea puţin să-i notez.

Group K

Clubs Pld W D L F A +/- Pts
1 Liverpool FC Liverpool FC 4 2 2 0 7 2 5 8
2 FC Steaua Bucureşti FC Steaua Bucureşti 4 1 2 1 8 9 -1 5
3 SSC Napoli SSC Napoli 4 0 3 1 4 6 -2 3
4 FC Utrecht FC Utrecht 4 0 3 1 2 4 -2 3

PS: De-acum şi până joi inclusiv, cuvintele de ordine în Ghencea sunt „Am avut şi vom avea mereu …”

Reclame

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

One response to “Steaua 3-1 Utrecht

  • Steaua 3-1 Utrecht - Ziarul toateBlogurile.ro

    […] Steaua 3-1 Utrecht Fri Nov 05, 2010 11:33 am După vreo 4 ani am şi eu posibilitatea să scriu despre o victorie a Stelei în Europa. În fazele superioare, bineînţeles, că în preliminarii câştigă şi dinamo meciuri. Aseară, am primit vizita olandezilor de la Utrecht. În tur fusese 1-1, un meci în care dominarea clară a olandezilor a fost vizibilă până şi printre paharele […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: