Era odată un Derby

… pe vremea când Steaua nu era condusă de un cioban, când conducătorii nu erau naş şi fin, când Steaua câştiga pentru că juca fotbal, nu pentru că patronul care merge la muntele Athos cu camerele de filmat şi după el crede că Dumnezeu nu-l pedepseşte în jurul Paştelui, etc.

Timp de 15 ani (de pe 19 aprilie 1992), echipa securităţii şi a miliţiei nu cunoştea ce înseamnă să baţi sau să iei puncte în Ghencea. De fapt, rar, reuşea să ia vreun punct măcar pe terenul propriu.

Urmează sezonul 1992/1993 cu 1-0 pe Ghencea şi 1-1 în groapă.

În 1993/1994, 0-3 în groapă şi 1-0 pe Ghencea.

În 1994/1995, 2-0 pe Ghencea şi 0-0 în groapă.

În 1995/1996, 1-1 în groapă şi 4-2 pe Ghencea.

În 1996/1997, 0-0 în groapă şi 3-1 pe Ghencea. Returul este meciul cu cântec la care spurcaţii se laudă că au incendiat peluza din Ghencea, când de fapt şi-au dat foc singuri ca şobolanii, asemenea celor de la timişoara în acest sezon, fugind apoi şi lăsându-şi steagurile, inclusiv ăla cu ng pe gard ;).

În 1997/1998, 1-3 în groapă şi 5-0 pe Ghencea. (de văzut!)

În 1998/1999, 1-1 pe Ghencea şi 0-0 în groapă.

În 1999/2000, 1-1 pe Ghencea şi 3-2 în groapă (tristul meci cu Steaua jucând în roşu-galben şi Tibi Lung dându-şi un autogol aproape unic).

În 2000/2001, 4-1 pe Ghencea (goluri Jean Vlădoiu, Dănciulescu, Vlădoiu şi iar Vlădoiu) şi 1-0 în groapă.

În 2001/2002, 2-0 în groapă şi 2-2 pe Ghencea.

În 2002/2003, 1-1 pe Ghencea şi 2-4 în groapă, la inaugurarea nocturnei câinilor.

În 2003/2004, 1-0 pe Ghencea şi 2-1 în groapă.

În 2004/2005, 0-1 în groapă, 1-0 pe Ghencea.

În 2005/2006, 2-2 pe Ghencea (la pauză Steaua avea 2-0 şi dăduse 2 bare, zicu a egalat în minutul 90) şi 1-1 în groapă.

În 2006/2007, 1-0 în groapă şi 2-4 în Ghencea.

În meciul tur, Thereau ia roşu de pin minutul 20 deoarece tuşierul vede de la 50 de metri cum Cyril lovise cu cotul. Evident, cei 3 pumni anteriori daţi de moţi atacantului Stelei nu-i văzuse din cauza distanţei foarte mari. Şi pentru că dinamo se chinuia în continuare, corpodean aka arbitrul de casă al lui dinamo aka actualul arestat şi deţinut în scandalul arbitrilor şpăguiţi îi dă al doilea galben lui Bănel Nicoliţă pentru că acesta intrase pe teren cu permisiunea arbitrului. Da, am scris corect, CU permisiunea arbitrului. Adică i-a făcut semn să intre pe teren, după i-a dat galben că de ce a intrat :)) sorin şi prietenii ştiu de ce ;). Apoi, în minutul 91, fostul stelist Denis Şerban i-a o minge pe la 20 de metri, driblează 4 fundaşi, îl lasă în urmă şi pe Carlos şi înscrie.

Returul este de asemenea unul de poveste, cu raportul de şuturi 21-5 :))) Ex-steliştii Cătălin Munteanu şi Dănciulescu goluri fenomenale la vinclu respectiv din foarfecă, iar spurcaţii bat în Ghencea după atâta amar de vreme.

În 2007/2008, 1-0 pe Ghencea şi 2-1 în groapă.

Este sezonul în care Steaua câştigă ultimul Derby. Returul reprezintă meciul în care Steaua lui Lăcă avea nevoie de un egal pentru a lua titlul… dinamo, care se odihnise stând capră cu cefere cu o etapă înainte reuşeşte să câştige printr-ul gol al aceluiaşi Dănciulescu (finul lui Lăcătuş!) dintr-o pasă a lui florin bratu, care ar fi trebuit să ia al doilea galben şi să fie eliminat de Alexandru Tudor de vreo 20 de minute, dacă nu pentru o simulare jenantă, măcar pentru faultul dur, din spate la Petre Marin.

În 2008/2009, 1-1 în groapă şi 1-1 pe Ghencea.

În tur, Steaua deschide scorul din minutul 10 prin Kapetanos, domină până în minutul 85, când „prinţul” Cristea trage un şut, mingea e deviată, şi dinamo marchează la singurul şut pe poartă.

În retur, Derby slab de tot, cu gol Bicfalvi în minutul 80 şi egalare în minutul 92 a dinamoviştilor. La singurul lor şut pe poartă, Petre Marin deviază nefericit şi dinamo pleacă neînvinsă.

În 2009/2010, 0-1 pe Ghencea şi 2-0 în groapă.

Meciul tur e primul şi momentan singurul Derby pe care l-am văzut pe viu. Spurcaţii au marcat repede după un corner, iar apoi s-au tăvălit vreo 75 de minute ca pisdele la SPM. Marele judokan m.(uie) niculae a stat mai mult pe jos decât în picioare, beţivul pulhac părea că e după doza zilnică de 4-5 sticle de vin, neţinându-şi deloc echilibrul, etc. Evident, alt şut pe poartă în afară de gol, dinamo n-a mai avut.

Ajungem în sfârşit şi în sezonul 2010/2011.

În groapă, dinamo trage 2 şuturi pe poartă, ambele din penalty, Marius Avram îi refuză Stelei penalty înainte de pauză la un fault evident asupra lui Ricardo, Bănel trage pe lângă din 6 metri, Bonfim îl nimereşte pe Dolha cu o lovitură de cap din 3 metri şi meciul se termină 2-1.

Returul s-a jucat aseara şi începe spumos cu o bară a Stelei. Continuă dominarea, ocazii pentru Bilaşco şi Cristi Tănase. Dinamoviştii din tribună aprind apoi torţele băgate pe teren de jucători (aici fac o mică paranteză pentru a trece în revistă reacţia retardă a lui torje când a fost întrebat de acest lucru sau explicaţia de-a dreptul nesimţită a lui andone: „Aşa au fost făcute la magazin.” Păi nenea ando, atunci ar trebui să le deie afară pe tanti alea de la magazin că poate Doamne fereşte ajung jucătorii la puşcărie pentru infracţiunea comisă şi nu-l văd bine pe torje dacă scapă săpunul…). Prin minutul 40 iese şi dinamo pentru prima dată din jumatea ei, iar torjihno, cântăreţul de manea „Steaua e numai una” în timpul liber, trage pe lângă, nu care cumva să strice statistica lui dinamo din ultimii ani care marchează la singurul şut pe poartă. Repriza a doua continuă pe acelaşi scenariu, până când Gardoş face un fault cretin la colţul terenului asupra lui Danciu, Cătalin Munteanu bate prost, mingea e respinsă la bărboianu care centrează şi mai prost, Marinescu respinge însă mai prost ca amândoi la un loc înapoi până la C. Munteanu care îi pune mingea pe cap jucătorului dinamovist care suferă de nanism. Probabil gândindu-se la boală semenului său şi fiind a doua zi de Paşte, Surdu îi face o bucurie şi-l lasă să ajungă primul la minge, iar astfel se înscrie singurul gol al meciului. Steaua putea să egaleze, dar Onofraş vrea să arate că e fan al campaniei Impossible is nothing de la Adidas şi trimite din 2 metri peste poarta goală. Borcea uită de intoxicaţia cu mercur şi dansează ca Shakira, gigi realizează iarăşi că e prostul proştilor, iar Steaua moare încet, dar sigur …

Anunțuri

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

5 responses to “Era odată un Derby

 • ultimulunicorn

  Frumoasa desfasurare de furie!
  pacat de talentul tau literar irosit in cascade de spume si ura…

  fotbalul asta seamana cu treaba aia care zice ca un nebun arunca o piatra’n balta si zece „destepti” nu sunt in stare s-o scoata. In cazul asta – un „pitic” o baga’n poarta, si 11 idioti nu pot s-o scoata. Sau sa egaleze for that matter. 😛

  si restu’ lumii face o drama din asta.

  • Dutzu

   Când în ultimii 14 ani nu cred că am mai mult de 5 meciuri ratate, atât furia, cât şi ura îmi sunt justificate. Şi am tot dreptul din lume să fac o dramă din asta. Aşa se întâmpla când iubeşti 🙂

 • silly unicorn

  partea cu „cand iubesti” e later edit imi pare.

  acuma o sa-mi bat capul cu semnificatiile posibile… sau mai bine nu! nu trebuie inteles chiar totul. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: