RR

Acum vreo 3 sezoane, în ultima etapă de campionat, la Urziceni se întâlneau Unirea şi Steaua. Unirea avea nevoie de egal pentru a câştiga campionatul, Steaua juca pentru locurile 5-6, calificante în Europa League.

Băieţii din galerie afişau un banner premiat de romanianultras.net ca fiind mesajul sezonului 2008-2009:

“Tot ce iubeam şi pentru ce veneam pe stadion de când mă ştiu
A dispărut… şi poate doar din inerţie mai vreau acum aici să fiu“

Deschidem scorul prin Bogdan Stancu, dar la câteva minute, un puşti de doar 19 ani inventează un volé de la marginea careului şi trimite mingea în vinclu. Îl chema Raul Rusescu şi mi-a atras atenţia că are sânge de fotbalist în el.

Evoluţiile bune din sezonul următor şi din meciurile de CL îl fac să atragă şi atenţia cluburilor bucureştene, astfel apare prin presă informaţia că ar fi stelist. Hmm… clar e de urmărit băiatul.

În 2010-2011 Unirea începe să se dizolve, la Steaua ajung mai mulţi jucători, tânărul Raul rămâne să se scufunde cu corabia… Aproape exclusiv pentru el am continuat să urmăresc meciurile Urziceniului. Cu toate că era în zadar, el alerga în fiecare meci după fiecare minge. Dădea cu pumnul în pământ de ciudă când greşea o preluare, deşi echipa era poate condusă cu 2-3 goluri.

La sfârşitul toamnei se produce surpriza pe care mi-o doream, şi chiar o anticipasem: Mihai Stoica se întoarce acasă! Printre primele anunţuri ale sale, Raul Rusescu a semnat din vară cu Steaua. „Bine MM!” şi răsuflu fericit.

Şi a ajuns la Steaua. Marchează cu Mioveni (dar cine n-o face?), marchează şi cu Astra şi cu Pandurii. Apoi o pauză. Ciobanu iese în presă şi-l face praf, în anunţă ca şi plecat din iarnă. Urmează super-execuţia cu Chiajna cu care ne scapă de ruşine. Apoi vine săptămâna de graţie… Gol superb la Gelsenkirchen, cu Schalke 04, şi dubla de mare jucător de alaltăieri. După 7 ani, am câştigat din nou în groapă.

Şi pe lângă fotbalistul Raul Rusescu, mai există şi omul Raul Rusescu. 23 de ani, cu 2 luni mai tănăr decât mine.

Cum să nu-l placi? Mai ales faza de la 2:30 încolo… Cred că după ceva timp, mi-am găsit un nou idol roş-albastru. Şi faptul că poartă numărul 24 îmi sună a semn 😉

Reclame

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: