Steaua şi tricourile (II)

Data trecută rămăsesem la mijlocul sezonului 2001-2002 când Steaua întrerupe parteneriatul vechi de peste 20 de ani cu Adidas şi trece la echipamente Nike roşii complet, respectiv albastre complet, cu numărul argintiu pe spate şi Alexandrion ca sponsor financiar inscripţionat pe spatele tricoului, deasupra numărului.

2001-2002

2002-2003

Steaua începe sezonul cu acelaşi echipament, dar cu BCR sponsor pe piept din nou, însă doar pentru primele două etape, după care dispare.

2002-2003

2003-2004

Este un sezon de cotitură, un sezon care aruncă o umbră de ipocrizie asupra supărării pe tema siglei schimbată în 2014.

În pauza de vară are loc o prima dispută între CSA şi becali pe tema siglei, iar creditorul ia decizia ca Steaua să renunţe la sigla clubului sportiv pentru o sigla asemănătoare cu cea a Stelei sevilliene, cu două stele deasupra, semnificând cele 21 titluri câştigate la acel moment. Faptul că sigla era totuşi legată de trecutul echipei şi revirimentul financiar al echipei îi face pe suporteri să nu perceapă cancerul instalat în fruntea echipei.

Echipamentul rămâne la fel ca model, pe spate apare ca sponsor Locic P&G Group sub numărul jucătorului, iar deasupra numărului reapare numele jucătorului.

2003-2004

2004-2005

Este sezonul la finalul căruia Steaua cucereşte titlul 22 şi redevine un nume în Europa eliminând incredibil Valencia (deţinătoarea Cupei UEFA).

De asemenea este anul în care UEFA introduce emblemele (pe fond albastru) pe umărul drept şi pentru a doua competiţie ca importanţă după Champions League.

2004-2005

2005-2006

Aduce Stelei titlul 23 şi parcursul UEFAntastic care se încheie la doar 5 minute de finala Cupei UEFA…

Echipamentul rămâne la fel ca cel din anul precedent, singura diferenţă este apariţia sponsorului RAFO pe piept începând din retur.

Tot acesta este anul în care Steaua urmează trendul echipelor mari şi testează în ruşinea din Cupa României un al treilea tip de echipament, care n-are nici o legătură cu culorile roş-albastre tradiţionale.

2005-2006

2006-2007

Sezonul începe extraordinar, cu calificarea în grupele UEFA Champions League după o pauză de 10 ani, însă oboseala fizică şi psihică suplimentară îşi spune cuvântul asupra evoluţiei din campionat şi Steaua termină ca vicecampioana României.

Echipamentul se schimbă, cel de casă fiind în dungi verticale roş-albastre, iar cel de deplasare albastru complet. În tur RAFO rămâne sponsorul afişat pe pieptul tricourilor, în timp ce în retur apare Panasonic pe spate, deasupra numărului.

În grupele CL tricourile au emblema specifică pe umărul drept şi se naşte expresia „Du-te Dică, du-te!”, iar în dubla din şaisprezecimile Cupei UEFA tricourile poară emblema UEFA pe fond albastru.

2006-2007 - 1

2006-2007 - 2

2007-2008

Steaua începe sezonul cu acelaşi echipament de pe care dispare sponsorul Panasonic, dar odată cu calificare în grupele Ligii Campionilor apare ca sponsor pe piept CitiFinancial, iar din retur şi Air Atlantis pe spatele tricourilor.

Din nou, în Champions League, tricourile au emblema specifică pe umărul drept.

2007-2008

2008-2009

Modelul echipamentului de pe teren propriu se schimbă din nou, cu mai multe dungi verticale, iar cel de deplasare devine verde fosforeşcent. Sponsorii rămân aceiaşi, la care se adaugă Arcom S.A. pe umeri.

În meciurile de Champions League, CitiFinancial este scris CityBank, Air Atlantis şi Arcom S.A. lipsesc (UEFA permite un singur sponsor pe tricouri), iar pe umărul drept este prezentă emblema.

2008-2009

2009-2010

Modelul de echipament se schimbă din nou, lăţindu-se din nou dungile verticale de pe tricoul de „acasă”. De asemenea, pe lângă echipamentul de deplasare verde, mai apare şi un alt echipament de rezervă roşu, folosit în meciurile de Cupa României şi în returul din grupele Europa League contra lui Fenerbahçe.

Se schimbă şi sponsorii, singurul afişat fiind Sporting Bet.

În unele meciuri din campionat apare sigla Ligii Profesioniste de fotbal pe umărul drept, iar în meciurile de Europa League apare emblema competiţiei (pe fond galben) pe umărul drept, emblema „Respect” pe umărul stâng şi tricolorul brodat pe piept.

2009-2010 - 1

2009-2010 - 2

2010-2011

Rezultatele catastrofale din ultimii ani lasă Steaua fără sponsor în acest sezon. Echipamentul de deplasare se schimbă din verde în galben.

În Europa League pe tricouri este folosită din nou emblema competiţiei (pe fond galben) pe umărul drept, emblema „Respect” pe umărul stâng şi tricolorul brodat pe piept.

2010-2011

2011-2012

Steaua schimbă din nou modelul de echipament şi fontul de pe tricou (unul à la Premier League) pentru meciurile de pe teren propriu. Pentru deplasare tricourile rămân identice, nefiind folosit niciun sponsor.

Deja clasic, în Europa League pe tricouri este folosită din nou emblema competiţiei (pe fond galben) pe umărul drept, emblema „Respect” pe umărul stâng şi tricolorul brodat pe piept.

2011-2012.jpg

 

2012-2013

Modelul de echipament rămâne la fel pentru meciurile de pe teren propriu, iar pentru deplasare se decide folosirea unui tricou albastru bleu/ciel. Fontul de pe spate este galben, respectiv gri până spre finalul campionatului când roş-albastru.

Mare parte din sezon Steaua joacă fără sponsor, până la meciurile din şaisprezecimile Europa League, când apare Mihai Neşu Foundation. După meciul tur din optimile Europa League contra Chelsea, MNF apare şi pe tricourile din campionat, dar cu o scriere uşor diferită.

2012-2013

2013-2014

Steaua schimbă iar modelul de echipament de pe teren propriu, iar după calificarea în grupele Champions League sponsor devine City Insurance.

2013-2014

 

Reclame

About Dutzu

Stelist, supererou, berbec. Vezi toate articolele lui Dutzu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: